Rood Wit deelt punten met Germania

In de Groesbeekse derby tussen Rood Wit en Germania werden de punten gedeeld. Met een 1-1 eindstand kreeg Rood Wit eigenlijk te weinig. De germanen wisten ook niet te profiteren van de mindere momenten van Rood Wit zodat ook zij niet de winst wisten te pakken.

 

Beide ploegen maakten er een gezapig partijtje van in de eerste helft. Het spel was van beide kanten niet geweldig. Geen van beiden maakten aanspraak op een doelpunt. Alleen kreeg Marco Wientjes van Rood Wit vlak voor de rust een aardige mogelijkheid maar het schot wat hij in gedachten had kwam omdat de omhaal mislukte en de bal over het doel ging.

In de tweede helft begon Rood Wit aanvallend en zette meteen druk op het doel van Germania. Dat leverde meteen een kansje op in de 46ste minuut. Deze werd door de verdediging van Germania goed verijdeld waarbij de geur van een strafschop er aan zat. De scheidsrechter was echter een andere mening toegedaan en liet gewoon doorspelen. In de 50ste minuut van de wedstrijd kreeg Farnous 2 keer de kans om op doel te schieten. Beide keren werden de schoten door de verdediging van Germania geblokt. Even later werd een vrije trap van Wesley Klomp door een verdediger van Germania boven op de lat gekopt. In de 54ste minuut lukte het wel om de openingstreffer te scoren. Jeroen Bardoel zette goed door en veroverde de bal en kon allen op de keeper af. Met een tikte gaf hij de bal net voldoende vaart om via de paal in het doel te rollen, 1-0. Germania wilde daarna de gelijkmaker gaan maken en begon ook met een offensief naar de Rood Wit goal. Doordat Rood Wit zich wat meer op de verdediging concentreerde ontstond er ook meer ruimte voor Germania en kwamen er ook wat mogelijkheden. Toch duurde het nog tot de 80ste minuut voordat de trekker voor de gelijkmaker kon worden overgehaald. Een hoekschop werd goed voor gegeven en door de verdediging van Rood Wit niet goed verwerkt. Bij de tweede paal werd de bal ongestoord ingekopt, 1-1. Germania kreeg zelfs nog de kans op de overwinning maar verzuimd dat te doen. Een voorzet werd over gekopt binnen het 5 meter gebied. Daarmee kwam er een einde aan een spannende derby welke geen winnaar kreeg en die ook niet verdiende. Rood Wit kan volgende week weer opnieuw gaan proberen punten te pakken in de strijd tegen degradatie. Dan gat de ploeg op bezoek bij NEC in Nijmegen. Ook deze wedstrijd begint weer om 14.00 uur.