Rood Wit op laatste plaats

Afgelopen zondag was Rood Wit naar Voren afgereisd om daar tegen de plaatselijke voetbalclub te spelen. Het werd een nederlaag waardoor de ploeg nu stevig op de onderste plaats staat. Degradatie komt in zicht en het zal moeilijk worden om rechtstreekse degradatie af te wenden. Een plek in de nacompetitie lijkt s nog het hoogst haalbare.

Rood Wit kon in Vorden de eerste helft nog aardig meekomen en deed niet onder voor de gastheren. Beide ploegen kregen aanvallende mogelijkheden en daarbij kregen ze allebei kansen om te scoren. Dat lukte echter niet. De eerste mogelijkheden waren voor Vorden. De beste misschien toch wel voor Rood Wit. Een schot van Jordy Wijnhoven in de 8ste minuut ging maar net naast. Een aanval van Rood Wit in de 21ste minuut werd door Mika van Geelen op doel geschoten waarbij afleggen opzij een betere optie geweest zou zijn. Vorden had twee schoten die beiden naast het doel gingen. In de 42ste minuut werd de score geopend. Een aanval van Vorden werd goed voorgebracht en de verdediging van Rood Wit was nog niet attent op de vrije trap die genomen werd. De bal kwam bij de tweede paal waar de bal ongehinderd werd ingetikt door de aanvaller van Vorden, 1-0. Dat was meteen de ruststand.

Na de thee trok Rood Wit weer ten strijde om de gelijkmaker te maken. In de 57ste minuut lukte dat ook. Een mooie voorzet werd bij de tweede paal door Max Beissel goed ingekopt, 1-1. De kansen kwamen daarna voor beide ploegen. Vorden schoot een bal net naast de kruising en Khalid miste de bal op 5 meter van het doel volledig. In de 77ste minuut kwam er weer een doelpunt voor Vorden. Een voorzet kwam voor het doel in een kluts terecht en via het been van een verdediger viel de bal uiteindelijk in het doel, 2-1. Rood Wit bleef het proberen en zag dat een schot van Soufiane Dadda in de handen van de keeper terecht kwam. Vlak voor tijd werd het definitieve oordeel geveld. Een goed uitgespeelde aanval van Vorden werd hard in het dak van het doel geschoten zodat de eindstand 3-1 werd. Volgende week gaat Rood Wit opnieuw aan de slag om te kijken of er nog punten verdiend kunnen worden deze competitie. Dan kom Rheden op bezoek op het Kapittelland. De wedstrijd begint zoals gewoonlijk weer om 14.00 uur.