Rood Wit verliest bij NEC

De wedstrijd  begon met 1 minuut stilte wegens het overlijden van  B. Kamps mede oprichter van Rood Wit. Het eerste kwartier van de wedstrijd kregen NEC en Rood Wit enkele kleine kansen. Franco Kleinschiphorst tikt de bal na een voorzet van Wesley Klomp over en Luuk Rossen kopt voor NEC de bal over het doel. In de 17e minuut komt Luuk Rossen alleen voor doelman Aria Hashemi die de bal van de voet van Rossen afhaalt maar daarbij een liesblessure oploopt en met de brancard van het veld word gedragen. De 17 jarige Luuk Vonk is de vervanger van Aria. In de 35e minuut krijgt NEC een corner die door de vrijstaande Luuk Rossen word ingekopt 1-0. Vijf minuten later behoed Luuk Vonk Rood Wit voor een grotere achterstand door de bal naast het doel te tikken. In de laatste minuut van de eerste helft krijgt Rood Wit een vrije trap die door Wesley Klomp wordt genomen Ton van Doorn kan de bal nog wegstoten, maar Adrian Javad kopt de bal binnen 1-1.

De tweede helft begon Rood Wit ongeconcentreerd wat in de 47e minuut de 2-1 op het scorebord bracht door Ryan van Dijk. Nadat een schot van Wesley door de keeper van NEC naast getikt word, en een vrije trap van NEC net naast het doel ging, maakte  in de 58e minuut  Lennart v.d. Peppel geen fout voor het doel van Rood Wit en schiet de 3-1 binnen. Rood Wit brengt een extra aanvaller in het veld en probeert meer druk op NEC te zetten. Rood Wit krijgt hierdoor meer balbezit  en krijgt enkele kansen. De mooiste kans was voor Jeroen Bardoel, maar in plaats van de bal over de ver uit zijn doel gekomen Ton van Doorn heen te wippen wil hij hem passeren waardoor hier geen doelpunt uit komt. In de 91e minuut zet  Younes Corti de eindstand op het bord 4-1. Met nog 3 thuis wedstrijden op het programma heeft Rood Wit nog alle kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen, maar dan moeten er wel punten gepakt worden.  Aanstaande zondag is Rood Wit vrij, maar zondag 24 april komt Longa ’30 op bezoek en kan Rood Wit proberen punten te pakken.